Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 nya tomter planeras mellan Lugnvik och Ås

/

En gammal idé om ett bostadsområde i närheten av konservfabriken, mellan Lugnvik och Ås, har dammats av hos Östersunds kommun och ska planläggas. Det innebär ett hundratal nya tomter för villor och flerfamiljshus i området.

Annons
- Det är en gammal tanke som funnits sedan 1990-talet men det blev inte något av det i och med krisen som var då. När idén kom var det väldigt unikt i och med att det innebar ett samarbete mellan Östersund och Krokoms kommuner, säger Krister Frykberg, planarkitekt på Östersunds kommun.
Gränsen mellan de båda kommunerna går mellan konservfabriken och området Byskogen. Det nya villaområdet ligger ovanför Åsvägen i förhållande till där Begma nu ligger, upp mot E 14. Området heter Brittsbo.
Ärendet ligger för närvarande på mark- och exploateringskontorets bord i kommunhuset.
- Planläggning är inget vi slutar med bara för att det är sämre tider. Vi vill undvika att det blir som det var för fyra år sedan då det inte fanns några lediga tomter. Vi har planberedskap för bättre tider, säger Ann-Katrin Ågnell, exploateringschef på Östersunds kommun.
Runt 150 villor och enfamiljshus, framförallt villor, är tanken med området. Förslaget om att sätta igång arbetet med planläggningen togs upp när utvecklingsutskotten sammanträdde på tisdagen. Nästa steg är finansutskottet.
- Sedan kan vi gå vidare i arbetet, säger Ann-Katrin Ågnell.
Idén med ett nytt bostadsområde i det aktuella området har i princip aldrig övergetts utan har legat med i bakvagnen under alla år.
Krisen på 1990-talet och att området kräver bygge av gator och ledningar, eftersom det inte finns något sådant i området nu, tror Krister Frykberg varit de främsta anledningarna till att detta inte blivit verklighet ännu.
- Ännu så länge märker vi inte av att efterfrågan på tomter minskar, men sådant kommer ju alltid lite senare hit. Och Krokoms kommun har lyckats bra med tomtförsäljningen de gjort i närheten så av allt att döma är området attraktivt, säger Krister Frykberg.

Mer läsning

Annons