Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 tjänster kvar när Sika lägger ned

Tretton tjänster blir kvar i Östersund när Sika, Statens institut för kommunikationsanalys, läggs ned och i stället kommer att ingå i den nya myndigheten Trafikanalys.

Annons

Våren 2007 flyttades Sika till Östersund. Tidigare i år bestämde regeringen att lägga ned Sika, Banverket och Vägverket och istället bilda två nya myndigheter, Trafikverket och Trafikanalys.

Den nya myndigheten Trafikanalys kommer att ha 32 anställda fördelade på huvudkontoret i Stockholm och ett kontor i Östersund.

Enligt Brita Saxton, generaldirektör på Sika och den som utrett hur den nya myndigheten ska organiseras, arbetar just nu 29 personer på Sika i Östersund.

Förändringen innebär att det kan bli aktuellt att varsla personal som nu finns i länet. Mer tydlig än så kan hon inte vara just nu.

– På Sika jobbar en del som vill och behöver vara kvar i Östersund, vi har också de som är neutrala till verksamhetsort samt de som vill flytta till Stockholm, de som följde med när Sika flyttades hit, säger Brita Saxton.

I slutet av februari siktar hon på att det ska vara klart med vad som händer med personalen. Men fram till dess kommer verksamheten att pågå som vanligt.

– Nu handlar det om att rekrytera chefer och genomföra fackliga förhandlingar.

Statistisk produktion är huvuduppgiften för den nya myndighetens arbete i Östersund.

– Vi kommer att producera statistik, ta hand om utvärdering och även ha en del administration i Östersund, säger Brita Saxton.

I nuläget är det inte aktuellt att göra några lokalförändringar till följd av beslutet om nyordningen.

Den nya myndigheten ska vara i gång 1 april nästa år.

 

Mer läsning

Annons