Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

11-årige Movitz drar på sitt livs resa

/
  • Movitz Nordquist ska åka till Brasilien i en månad för att träffa barn från andra delar av världen. Innan han åker ska han göra många halsband av renhorn och ge bort som presenter på sin resa.
  • Renhornen ska bli gåvor till Movitz nya vänner.

Movitz Nordquist ska snart åka på sitt livs resa. På juldagen tar han planet till Sao Paolo i Brasilien. Där ska han tillsammans med barn från hela världen skapa förutsättningar för fred.

Annons

Organisationen som arrangerar resan för 11-årige Movitz Nordquist från Frösön heter Childrens international summer villages, CISV. Den startades efter andra världskriget och syftet, då som nu, är att skapa en fredligare värld. Grundaren till organisationen var nämligen övertygad om att fred på jorden börjar med barnen.

Movitz Nordquist ska under sin månadslånga vistelse i Brasilien få träffa barn från ett stort antal länder, knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Ett slags sommarläger fast i internationell tappning.

– Vi ska bland annat bo på en camp där vi kommer att prata med varandra och leka mycket. Det finns en fotbollsplan där jag nog kommer att vara mycket eftersom jag gillar fotboll, säger Movitz Nordquist.

Idén till resan kom när han tillsammans med sin pappa surfade på internet och upptäckte att det fanns platser kvar för barn från Sverige.

– Jag tyckte att det verkade vara en rolig sak att göra och något som jag kommer att minnas hela livet, säger Movitz Nordquist.

Han säger att han inte är nervös inför resan och oroar sig heller inte för att vara borta från familjen en hel månad. Men han tar ändå med sig en speciell sak.

– Mina föräldrar ska göra i ordning en låda med olika saker och jag får inte veta vad de har packat ner. Om jag får hemlängtan kan jag öppna lådan och ta fram sakerna.

Movitz Nordquist ska också skriva en dagbok om sina upplevelser och tanken är att han kan redovisa vad han varit med om för sin klass när han kommer hem. Om han får en kamera i julklapp så kanske det blir en bilddagbok med fotografier och filmer från resan.

Mer läsning

Annons