Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 miljoner till ny bro i Lit

/

Oppositionen i Östersunds kommun vill satsa 10 miljoner kronor på en ny bro över Indalsälven i Lit.

Annons

Det handlar alltså om den mindre bro som förbinder de södra och norra delarna av samhället och som löper parallellt med den stora bron där E 45 löper. Bron har den senaste tiden varit en het fråga eftersom den på grund av dåligt underhåll är i stort behov av renovering eller att den byts ut mot en ny bro. Majoriteten i Östersunds kommun menar att huvudansvaret för en bro i Lit är Vägverkets ansvar och att kommunen inte ska behöva stå för kostnaden.
Men oppositionen, Allians för Östersund, anser att kommunen bör satsa 10 miljoner kronor på en ny bro.
"Tanken är att få ihop många intressenter som var och en bidrar till finansieringen, det handlar om Vägverket, länsstyrelsen, strukturfonderna, kommunen med flera", skriver oppositionsrådet Carina Zetterström (C) i ett pressmeddelande.
Hon berättar också att Vägverkets generaldirektör, Lena Erixon, ställt sig positiv till att flera parter hjälps åt att finansiera en ny bro i Lit.
Allians för Östersund menar att det extra statsbidrag som regeringen delat ut till Östersunds kommun ger en ekonomisk möjlighet att satsa 10 miljoner kronor på en ny bro i Lit.

Mer läsning

Annons