Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattliga toabesök och armeringsjärn

Annons

Jag skulle väl ljuga om jag sa att det strömmat in frågor till GO. Jag har vittjat min e-postlåda var sjunde minut den senaste veckan, men tydligen var inte en ombudsman för oss gubbar den klockrena idé som jag trodde. Jag har trott benhårt på idéer förut, vilka visat sig inte riktigt hålla måttet. Min ”luktar-du-vitlök-ur-truten?”-maskin, vilken jag kom på redan 2006, ligger fortfarande kvar i en av minnets byrålådor. Förmodligen blir den kvar där. Eftersom jag nog knappast behöver bry mig om patentintrång kan jag avslöja att den består av en liten låda med några (troligen giftiga) kristaller som man ska blåsa i. Vid minsta tillstymmelse till vitlöksdoft skulle kristallerna reagera och ändra färg. Lådan tänkte jag att man skulle kunna ha i en liten axelremsväska, en så kallad ”Ajo-bag” – efter spanskans ord för vitlök.

Jag var i kontakt med ALMI för några år sedan, men jag har inte hört något mer från dem. De förstod nog inte storheten av idén utan gafflade mest om att kristallerna kanske skulle visa sig vara farliga och att jag kunde få advokater i hälarna om någon tog miste på en kristall och en sockerbit.

Men nu var det inte uppfinningar dagens epistel skulle handla om utan den rännil av brev som flutit in till GubbOmbudsmannen. En tydligen angelägen fråga för världens gubbar/blivande dito är de nattliga toalettbesökens vara eller inte vara, och om man utifrån dessa kan utläsa något. Tomas, 41, skriver: ”Hej GO. Hur många gånger varje natt måste man kissa för att räknas som gubbe”?

GO svarar: ”Det är inte bara en fråga om hur många gånger man verkligen slår en båge. Det handlar även om hur många gånger man tror att man måste måste upp och ranta i mörkret. Låt säga ett riktigt besök på muggen och ett när man bara tror sig vara nödig räcker för att kvala in dig i gubblägret.” Bara för att lätta upp stämningen lite ska vi ta en gåta. Q: Vad kallas en gubbe som försöker leta sig till toaletten mitt i kolsvarta natten? A: En blindgångare. Nu är det slut på det roliga för, vi ska ta upp en annan viktig fråga som Ängslig, 36, ställer: ”Mina ögonbryn har börjat bli konstiga. Det växer liksom ett tjockt strå, typ armeringsjärn ur pannan. Det är lite läskigt faktiskt. Kan det tyda på att jag är gubbe”? GO svarar: ”Ett armeringsjärn gör ingen gubbe. Men var uppmärksam och håll efter dem om det kryper ut flera. Du kan lätt bli framtung.”

Den sista frågan för den här gången kommer från Skotträdd, 42: ”Hej GO. Det växer mer hår utanpå mina öron än vad det gör uppe på huvudet. Jag hörde att jägare har föreslagit att de ska få spåra lodjur med snöskoter. Det gör mig lite orolig eftersom jag gillar att åka skidor om vintern och det har vuxit ut ordentlig päls på örona.” GO svarar: ”Du kanske ska försöka dig på någon annan aktivitet på vintern. Du kan till exempel hålla dig inne. Det är onödigt att utmana ödet och skumögda jägare som bara genom att titta på dina öron misstar dig för ett vilt.”

Annons