Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en anmälan om bristande samisk undervisning i Krokom

En förälder har anmält en skola i Krokoms kommun till Skolinspektionen på grund av bristande samisk undervisning. Det är den andra anmälan i kommunen på kort tid.

Annons

Tidigare i april anmälde en förälder en skola i Krokom till Skolinspektionen den samiska undervisningen gradvis blivit mindre.

Nu har en ny anmälan kommit in till Skolinspektionen angående en annan skola i kommunen på samma tema. Föräldern i det fallet menar i sin anmälan att de samiska barnen i Krokoms kommun blir diskriminerade på grund av utebliven samisk undervisning i språk och kultur.

Samtidigt menar föräldern att man blivit lovad förbättring av rektorn på skolan men att det slutat med "uteblivna resultat eller total ignorans".

Skolinspektionen inleder nu sin andra utredning på kort tid om den samiska undervisningen i Krokoms kommun. Kommunen ombeds att yttra sig över uppgifterna i anmälan samt redovisa vilka åtgärder som eventuellt vidtagits eller kommer att vidtas i ärendet. Yttrandet kommer senare att ligga till grund för Skolinspektionens beslut.

Fotot är ett montage.

Mer läsning

Annons