Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann kampen mot tv-jätten

Till sist fick familjen Nyman i Nälden rätt. Canal digital tog sitt ansvar och betalade kostnaden för installationen av parabolpaketet som de lovat.

Annons

Den 24 augusti berättade LT om familjen Nymans kamp för att få rätt mot tv-jätten Canal digital. Efter flera månaders strul har de äntligen fått den ersättning som de hela tiden ansett sig haft rätt till.

Det började i våras då Robert Nyman och hans sambo tackade ja till ett kampanjerbjudande från Canal digital. I erbjudandet ingick fri montering av parabolantennen, kabeldragning och installation av två tv-boxar.

Eftersom Canal digital inte hade någon egen installatör i området frågade säljaren om Robert själv kunde kontakta någon som kunde sätta upp antennen och koppla in utrustningen. Kostnaden skulle Canal digital stå för.

En lokal elfirma gjorde installationen men när räkningen kom ville Canal digital inte betala.

Canal digitals informationsansvarige hävdade i ett samtal med LT att de 4 700 kronorna inte var skäliga för en normal installation av ett parabolpaket. Hon sade också att Robert med största sannolikhet hade fått information om att Canal digital bara kunde stå för en kostnad på 1 350 kronor.

Men nu har tv-bolaget ändrat uppfattning i frågan om ersättning. För bara några dagar sedan kontaktade de Robert och berättade att de skulle stå för hela kostnaden på 4 700 kronor. Robert fick däremot ingen ursäkt eller förklaring.

– De sade bara att de hade beslutat sig för att ersätta oss för hela beloppet, berättar han.

Robert Nyman känner alltså inte till anledningen till Canal digitals ändrade uppfattning men han gissar att hans anmälan till Allmänna reklamationsnämnden kan ha påverkat beslutet.

– De kanske inte såg några möjligheter att vinna en sådan strid, säger han.

Mer läsning

Annons