Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar tog skåpet med sig i Föllinge

Hembygdsföreningen i Föllinge förlorade ett kassaskåp med 15 000 kronor natten till i söndags. Eftersom tjuvarna inte hittade nyckeln tog helt enkelt skåpet med sig.

Annons
Ytterligare ett inbrott inträffade under helgen i Krokoms norra delar.
I Föllinge har tjuvarna tydligen jobbat effektivt för grannarna till hembygdsföreningens slöjdbutik i Föllinge har ingenting märkt.
Någon gång under natten mellan lördag och söndag har en eller flera inbrottstjuvar brutit upp ytterdörren och gått in i lokalen.
Tjuvarna har inte brytt sig om att ta något av de dyrbara hemslöjdsföremål som fanns inne i butiken, utan verkar ha varit helt inriktade på ett annat föremål. Kassaskåpet.
Enligt hembygdsföreningens ordförande så har tjuvarna skapat en hel del oreda i lokalen men inte lyckats hitta den kassaskåpsnyckel som de förmodligen letat efter.
Till sist har tjuvarna helt sonika tagit kassaskåpet med sig trots att det vägde ungefär 100 kilo. Uppskattningsvis fanns cirka 15 000 kronor i skåpet vilket var intäkter från flera veckors försäljning.
Förutom pengarna innehöll kassaskåpet också flera värdefulla dokument. Bland annat originalmönster som bygdens slöjdare förvarade i hembygdsföreningens butik.
Tjuvarna bröt också upp föreningens nyinköpta kassaapparat men där förvarades ingen större summa pengar.

Mer läsning

Annons