Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk glassgubbe med hög pyntstatus i Norge ...

Två personer som stulit flera flaggor vid Krokomsporten och en glassgubbe i Mörsil hade tänkt pynta med dem själva i Norge.

Annons

Den förklaringen ger en av de inblandade männen till polisen.

Två män i 20-årsåldern, bosatta i Norge, har åtalats för fem fall av egenmäktigt förfarande sedan de plockat med sig flaggor, parasoller och reklamskyltar. De plockade med sig sakerna från två butiker vid Krokomsporten, Ytterågrillen, OK/Q8 i Mörsil och en Pizzeria i Nälden.

På ett ställe blev männen iakttagna av en förbipasserande som noterade att lyktorna på männens bil var påslagna och en av dem hoppade in i bilen med en svart väska varefter bilen försvann.

Spåren ledde till att båda åkte fast och erkände stölderna. Enligt vad männen uppgett var de i Västjämtland på semester.

Idén att plocka med sig sakerna kom när de stannade vid macken i Mörsil.Macken var stängd och i stället uppkom en ohejdbar lust att ta med sig en reklamskylt för glasstillverkaren Diplom Is samt deras flagga. I bagageutrymmet lades även en glasskylt i form av en GB-gubbe.

Männen fortsatte mot Östersund och plockade med sig flera saker längs färden. Parasoller försvann från en pizzeria i Nälden. Vid butikerna i Krokomsporten blev frestelsen att ta med sig fem flaggor för stor och även dessa åkte in i bagageutrymmet.

– Vi skulle ha flaggorna och glassgubbarna till pynt, säger en av männen i förhören.

Huvudsyftet med bilfärden längs E 14 i Jämtland ska ha varit att köpa kött, läsk och tobak.

Mer läsning

Annons