Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar frisörsalong i Änge

/
  • Linda Zetterberg från Bräcke och Margareta Engelin från Kaxås, slår sina påsar ihop och öppnar en egen salong i Änge. ” Gör vi inte det här nu så kommer vi att ångra oss i framtiden”, säger de.  Foto: Jan Andersson

Två Jämtlandstjejer, den ena från Kaxås och den andra från Bräcke träffades när de utbildade sig till frisörskor. De blev goda vänner och beslöt att göra något gemensamt. Om tio dagar öppnar de sin egen salong i Änge, Offerdal

Annons

– Jag hade inte en aning om var Änge låg och hade alltså aldrig varit hit, skrattar Linda Zetterberg från Bräcke när hon berättar hur det gick till när hon hamnade i Offerdal.

– Men nu måste jag säga att det är en otroligt vacker bygd och jag vet att jag kommer att trivas här eftersom jag får jobba med min bästis.

Lika positiv är Margareta Engelin från Kaxås, som av naturliga skäl vet mer om trakterna runt Änge.

– Det har varit en dröm sedan länge att ha en egen salong och nu när vi är färdigutbildade och den här lokalen i Änge stod tom, då beslutade vi oss för att öppna salong Offerdal, som vi döpt friseringen till.

Så nu håller tjejerna som bäst på att inreda sin salong, där både kvinnor, män och barn ska kunna få de frisyrer de önskar.

– Eftersom det inte finns någon frisering i själva Änge sen tidigare så tror vi att vi kommer att uppfylla ett behov, säger Margareta.

Fast tiderna är jobbiga och många företag går omkull vågar alltså de bägge tjejerna att satsa på ett eget företag i glesbygden.

– Gör vi inte det här nu så kommer vi att ångra oss i framtiden, man måste våga prova, säger de.

Lokalen som nu blir frisering har tidigare varit polisstation och senast hyrde hemtjänsten lokalerna, som ägs av kommunen.

Mer läsning

Annons