Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan fixar din egen tidning på beställning

/
  • Staffan Lagerström har redan fått en beställning på en tidning som ska handla om Glösa i Alsen. Foto: Jan Andersson

Nu kan du beställa din egen tidning som kan handla om vad som helst.

Annons

Journalisten Staffan Lagerström från Alsen startar vid nyåret sitt företag som ska ge ut specialbeställda tidningar. Tidningar där du själv får bestämma innehållet.

– Mina tidningar kan handla om precis vad som helst. Det är kunden som bestämmer. Men oftast kommer det nog att bli beställningar till stora högtidsdagar, som bröllop, släktträffar eller bemärkelsedagar.

Staffan Lagerström är en välkänd journalist i länet med ett tidigare förflutet bland annat på LT:s taltidning och Radio Jämtland. Under senare år har han frilansat och han gav tidigare ut tidningen Alsenbladet.

– Jag länge gått och funderat på den här idén, berättar Staffan över en kopp kaffe vid köksbordet. Jag tror att många skulle uppskatta att de kan få en hel tidning som handlar bara om deras liv eller någon företagare som kan ge personalen en tidning om deras företag.

– En annan rolig idé är att göra sitt cv i tidningsform. Det skulle nog arbetsgivarna gilla.

Meningen är att kunden själv får bestämma om den färdiga produkten ska finnas i pappersform eller bara på nätet. Hur många sidor tidningen ska ha är upp till kunden.

– Om vi exempelvis tar någon som vill ha en minnestidning från sitt 50-års kalas, så pratar jag med gästerna och får så mycket bakgrund som möjligt om jubilaren. Jag tar bilder från festen, pratar med de som fixat maten och alla andra som är med och ordnar.

– Till slut har jag fått så mycket material som jag vill och kan sätta mig vid datorn och göra ut tidningen. Med allt jobb, resor och annat som tillkommer, så räknar jag med att tidningen kommer att kosta strax under 20 000 kronor, säger Staffan. Då är upplagan på hundratalet tidningar, så alla som var med får varsin. Det kostar nästan lika mycket att trycka 100 som ett exemplar.

Men även om Staffan säger att hans tidningar kan handla om det mesta så har han vissa restriktioner.

– Jag ställer inte upp och gör någon tidning med rasistiskt innehåll och gärna inte någon politisk propaganda heller. Jag vill gärna stå helt fri från sådant.

Mer läsning

Annons