Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterns julafton lockade 5 000 personer till Åkersjön

/
  • Många hade tagit sig till tävlingarna med skoter och parkeringen var fylld med skotrar av alla modeller.
  • Kindra Magnusson hade tagit på sig rejäla glasögon för att klara både sol och vind när hon åker skoter
  • Hobbe Eriksson, 3 år, väntar på att pappa ska komma så han får köra iväg på skotertur.
  • Mikael Rosedal från Falun tävlar i svagaste klassen, här diskuterar han nästa åk med sin pappa
  • Jocke Sjöberg, Fredrik Hakfelt, Christian Källgren och Jon Hakfelt samtliga skoterentusiaster från Bräcke hade förstås letat sig till Åkersjön i helgen.
  • Mitt i ett kyligt men soligt Åkersjön kördes på lördagen första SM-kvaltävlingen i backe.

Vilken ”julafton” det blev i Åkersjön under helgen. Runt 5 000 besökare uppskattar de fanns på plats i lördags.

Annons

Allt stämde i årets upplaga av skoterns julafton som arrangerades av Åkersjöns snöskoterklubb i helgen, en skoterklubb som dessutom firar 30-årsjubileum i år.

Aldrig har väl snön gnistrat så vit i vintersolen som i helgen. Och när första SM-kvaltävlingen i backe kördes i centrala Åkersjön passade också åskådarna på att lapa lite sol.

– Det här är ett jättebra arrangemang, säger Jon Hakfelt från Bräcke som jobbar som vakt på hotellet under helgen. Inget bråk är det heller utan här träffas en massa människor med samma intresse.

Många har också åkt skoter i flera timmar för att ta sig till Åkersjön. Från Bräcke tar det runt fyra timmar, men den här gången hade Jon Hakfelt kört bil.

Skoterparkeringen var fylld av skotrar av alla modeller. Här gör Johan Eriksson från Östersund sig redo med familjen för att ta sig iväg på en skotertur.

– Skoters julafton är höjdpunkten på hela året, säger han. Vi har stuga här där vi bor under hela helgen. Nu har vi fikat choklad och mackor så vi orkar ta en skotertur till Ansätten.

En av de tävlande var Mikael Rosendal från Falun.

– Jag har inte åkt skoter på några veckor så det här är verkligen skitkul. Jag har ryckt in i lumpen precis men jag fick permission säger han där han väntar på att få ge sig iväg uppför backen.

Mikael Rosendal kommer upp i 110 kilometer i timmen på flack mark, men skotern gör endast 80 kilometer i backe varför han tävlar i den svagaste klassen.

Mer läsning

Annons