Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon från Ås räddade Expressens bild på Clooney

/
  • Simon Brygg med den åtråvärda bilden som räddade Expressen.   Foto: Jan Andersson

Expressens fotograf tog fel på George Clooney och plåtade en annan man som steg ut från flygplanet i måndags. Utan den åtråvärda bilden var det full panik på kvällstidningen. Men Simon Brygg från Ås räddade situationen.

Annons

I den allmänna hysterin runt George Clooneys ankomst till länet finns det en liten solskenshistoria som måste berättas. Den handlar om hur frilansfotografen Simon Brygg från Ås räddade kvällstidningen Expressen från ett pinsamt misstag.

Redan i lördags kom både Expressens och Aftonbladets representanter till länet och hyrde sig varsin bil. De ställde bilarna vid Frösö flygplats långtidsparkering. Där stod de med långa teleobjektiv för att ta bilder på alla som lämnade de ankommande flygplanen. I tre dagar stod Expressens fotograf och plåtade varenda passagerare som landade, både de som åkte med SAS och Nextjet.

Sedan gick fotograf och reporter igenom bilderna på den bärbara datorn för att se om Clooney hade fastnat på någon av bilderna, men han fanns inte med någonstans, mest beroende på att han inte reste till länet förrän sent på måndagskvällen.

När sista kvällsflyget landade på Frösön, då stod den församlade pressen och väntade på att den stora stjärnan skulle landa. Det var då det ofattbara hände. Expressens fotograf tog fel på Clooney och plåtade en annan man från filmtruppen, som lämnade planet strax före Clooney.

När fotografen gick igenom de bilder han tagit, fanns inte ett enda kort på stjärnan i kameran.

Tre dagars jobb utan en bild på den man de var här för att bevaka. Det var nu som Simon Brygg kom in i handlingen som en räddande ängel.

– Jag fick ett tips om att Clooney skulle landa sent på måndagskvällen, så jag och ett par fotointresserade kompisar åkte upp till flyget och ställde oss att vänta. När planet landat såg jag direkt när Clooney kom ut planet och jag hann ta ett 30-tal bilder från vänthallens fönster.

När Expressen upptäckt att de inte hade en enda bild på stjärnan var paniken fullständig. Lokaltidningarna vägrade att sälja på grund av konkurrenssituationen och Aftonbladet var det ingen mening att fråga.

Men Simon Brygg hade ju bilden och genom olika kontakter fick Expressen tag i honom och fick köpa loss den åtråvärda bilden.

– Jag vill inte säga hur mycket de betalade, men det var inget överpris i alla fall, säger Simon, som nu fått blodad tand och kommer i fortsättningen försöka sälja intressanta bilder till olika tidningar.

Mer läsning

Annons