Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill rädda Spinnrocken

Socialdemokraterna i Krokom lägger nu förslag till rambudget som ger ett resultat på 11,6 miljoner, vilket är dubbelt så bra som den borgerliga ledningens förslag.

Annons

Det ska göras utan att lägga ner boendet Spinnrocken eller korttidsavdelningen Lingonet.

– Vi avvecklar inte heller skolor och bibliotek, vi minskar inte personaltätheten inom barnomsorgen, säger Christer Toft inför morgondagens kommunfullmäktige.

Han säger att de kommer att klara detta utan att höja skatten och göra försämringar inom skola, vård och omsorg.

– Självfallet inser vi socialdemokrater också att finns det inga pengar så finns det inte. Men det känns ganska konstigt att exempelvis vårdnadsbidraget skall vara kvar trots att det är marginellt utnyttjat och att det prioriteras framför utbildningskvalitet eller vård och omsorgskvalitet. Vi socialdemokrater kan inte acceptera detta.

De menar att går de in i nämndernas detaljbudgetförslag finns det inga alternativ till neddragningar utan de har oftast tagit det som ger snabbas verkan.

Av argumentationen syns det tydligt att det stundar en valrörelse. För socialdemokraterna menar att det är den moderatledda borgerliga regeringen som står för de mesta av kommunens problem.

Skattesänkningar i form av fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och sänkning av inkomstskatten som ska finansieras liksom ett försämrat skatteutjämningsbidrag.

Utifrån liggande ramförslag med neddragningar blir kommunens budgeterade resultat 6,7 miljoner för 2010 något som socialdemokraterna anser vara alldeles för lågt. Men med deras alternativ till kostnadssänkningar blir resultatet 11,6 miljoner

 

Mer läsning

Annons