Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånet i Krokom: Förövarna kände till bankbudets rutiner

Tre män, i åldrarna 20-21 år, åtalas för inblandning i rånförsöket i Krokom den 19 november då en man skulle banka dagskassan i Handelsbankens box.
En av dem ska ha känt till att det vid den aktuella tiden brukar bankas pengar från ett företag vid bankboxen.

Annons

De tre misstänks för att i samråd ha försökt råna mannen när han skulle stoppa ned drygt 32 000 kronor i dagskassan, men några pengar kom de inte över.

Mannen som var där för att banka pengar fick ett slag i huvudet som gav en fyra centimeter lång sårskada, samt svullnad på ett revben. Han har berättat att någon kom fram till honom när han skulle banka pengarna och sa ”ta hit pengarna”. Men pengarna hade han hunnit lägga i bankboxen.

I polisförhör har en av de misstänkta erkänt att han slagit till mannen. Samme man menar också att en person tipsat om att en anställd på ett företag brukar banka där vid den tiden på kvällarna och att det rör sig om 20 000 kronor som ska bankas. Men i polisförhören ville han inte namnge den personen.

Ytterligare en av de åtalade männen menar att en av de inblandade visste om bankandet och att denne ska ha sagt, när rånet planerades, något i stil med att det är en snubbe som brukar banka där. Han menar att anledning till att denne satt inne med den kunskapen var att han arbetat på samma ställe.

Två har erkänt under förhören. En av dem har erkänt att han körde bilen till och från banken.

Två åtalas också för narkotikabrott, en för innehav av 15 narkotikaklassade tabletter och en misstänks ha använt amfetamin.

Mer läsning

Annons