Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär pimpeltävling

/

Lördagen den 20 mars anordnade Nolasjöns byalag – fem byar på norra sidan av sjön – en pimpeltävling på Landösjön, med byn Enarsvedjan som tävlingsplats.

Annons

Förra gången en pimpeltävling hölls på denna sjö var på 1960-talet. Givetvis hade man ordnat med servering av hamburgare, hembakta tunnbrödsstutar, bakade av några av byalagets damer, kaffe och läsk.

Tävlingen var indelad i två klasser, barn och vuxna. Alla barn fick godispåsar och ett första pris på 1000 kronor, tyvärr lyckades bara två ur barnklassen få fisk. Till de vuxna var förstapriset 10 000 kronor. I den klassen lyckades 19 fånga fisk. För bägge klasserna, förutom första priset fanns ett rikligt prisbord med gåvor som många företag skänkt.

Det blev 39 startande i barnklassen och 272 i vuxenklassen! Första pris i barnklassen gick till Simon Berglund, Krokom och andra priset till Martin Lindberg, Frösön. I vuxna klassen gick priset till Hans Fjällberg, Ludvika, för en fångst av en Kanadaröding på 3690 g. Andra priset gick till Stig Perman, Hackås och det tredje till Bert-Ove Löfgren, Fåker.

Mer läsning

Annons