Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar nytt hem i Föllinge – nyanställer över 20 personer

/
  • ”De här lokalerna är helt perfekta för oss”, säger Hillegårdens vd, Lelle Hagström, när han visar LT runt på anläggningen.
  • I två år har lokalerna stått tomma, men möblerade och uppvärmda.
  • ”Vi kommer att erbjuda de som tidigare har jobbat här att söka sig hit igen. Vi behöver bland annat behandlingspersonal och folk till köket”, säger Lelle Hagström.Föllingekliniken, som varit stängd i två år kommer nu att åter heta Föllingegården, som var anläggningens ursprungliga namn. ”Vi kommer att erbjuda Föllinge mellan 22 och 24 nya arbetstillfällen”, säger Lelle Hagström, som kommer att öppna det nya behandlingshemmet.     Foto: Jan Andersson
  • Behandlingsassistenterna Roland Lindberg från Änge och Thomas Elnerud från Frösön, kommer inom kort att börja jobba i Föllinge,
  • ”De här lokalerna är helt perfekta för oss”, säger Hillegårdens vd, Lelle Hagström, när han visar LT runt på anläggningen.
  • Föllingekliniken, som varit stängd i två år kommer nu att åter heta Föllingegården, som var anläggningens ursprungliga namn.    Foto: Jan Andersson

Mellan 22 och 24 nyanställningar kommer att behövas i Föllinge, när Hillegården tar över Föllingekliniken och öppnar ett nytt behandlingshem.

Annons

I två år har Föllingekliniken stått tom, fullt uppvärmd och möblerad. Men nu ska det bli ändring på det. Under mars månad kommer Hillegården att gå in som ny ägare av tidigare Föllingekliniken och man kommer även att döpa om anläggningen till ursprungsnamnet, Föllingegården.

Hillegården är samlingsnamnet för behandlingshem i länet för barn och ungdomar med särskilda behov. Till Föllinge kommer de med diagnostiserad funktionsnedsättning, som bland annat ADHD, Aspergers syndrom och Tourettes syndrom att få komma. Verksamheten här blir tolv nya platser, samtliga för pojkar mellan 12 och 18 år.

Sedan tidigare finns behandlingshem i Granbo, Bringåsen och Smedsta i närheten av Lit och Hillegården är nu den största privata aktören i landet i den här branschen.

– Föllingegården är helt perfekt för oss, säger Hillesgårdens vd, Lelle Hagström, när han visar LT runt i de stora ljusa lokalerna som tidigare har ägts av Folksam.

Anläggningen är på 2 200 kvadrat och har flera samlingslokaler, matsal och kök samt ett 30-tal rum.

– Vi behöver anställa mellan 22 och 24 personer till vår verksamhet här i Föllinge och vi kommer att erbjuda de som tidigare jobbade här att söka sig hit på nytt, säger Hagström. Vi kommer att behöva behandlingspersonal, administrativ personal och köksanställda.

Han säger också att en del av tjänsterna ska besättas av folk från andra delar av landet, som psykiatriker och psykolog.

– Några av de som ska bo på Föllingegården har kanske just börjat med missbruk och kriminallitet. Behandlingen här går ut på att stoppa det på ett tidigt plan, säger Hagström.

Mellan tre och åtta månader kommer ungdomarna bo på anläggningen och verksamheten är uppdelad i tre delar, som är utredning, skola och behandling.

Har du hört om det finns några negativa reaktioner från Föllingeborna, som det har varit på en del tidigare platser där ni öppnat er verksamhet?

– Ingenting åt det hållet har vi märkt. Här är man nog bara glada åt att det skapas så många nya jobb i en glesbygd, säger Hagström.

Två som var med och tittade på de nya lokalerna var behandlingsassistenterna Roland Lindberg från Änge och Thomas Ellerud från Frösön.

De jobbar nu i Granbo, men kommer att börja jobba på Föllingegården i mars.

– De här lokalerna är mycket mer ändamålsenliga för våra behov, säger de. Det blir nog att kännas lättare att arbeta här.

Men varken Roland eller Thomas kommer att flytta till Föllinge.

– Vi ska pendla hit varje dag, säger de.

Mer läsning

Annons