Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus på naturbruksgymnasium

/
  • Lena Moe-Nilsson från Ocke var en av besökarna på öppet hur på naturbruksgymnasiet i Ås. Hennes son ska eventuellt söka plats på skolan nästa år.Foto: Håkan Luthman
  • Maja Karlsson funderar på att söka sig till Åsbygdens naturbruksgymnasium nästa år. Hon gillar djur och passar under sitt besök på att kolla in en av majsormarna.Foto: Håkan Luthman
  • Maja Karlsson funderar på att söka sig till Åsbygdens naturbruksgymnasium nästa år. Hon gillar djur och passar under sitt besök på att kolla in en av majsormarna.Foto: Håkan Luthman

Åsbygdens naturbruksgymnasium hade öppet hus under lördagen. En av besökarna, Maja Karlsson, berättar att hon kan tänka sig att söka till skolan nästa höst.

Annons

Visningen av skolan gick ut på att informera intresserade besökare vad de olika inriktningarna på skolan går ut på. På skolan finns inriktningarna djur, jordbruk, hästhållning, skogsbruk och gymnasiesärskolan NP.

En av de som besökte öppet hus på Åsbygdens naturbruksgymnasium var Maja Karlsson från Järpen.

– Det är lockande att få hålla på med djur och att få göra mycket praktiska grejer.

Maja Karlsson berättar att hon funderar på att söka sig till skolan nästa år när hon ska börja gymnasiet men att hon ännu inte bestämt sig.

Lena Moe-Nilsson från Ocke är också på besök med sonen som eventuellt ska börja på skolan nästa år. Tillsammans får de en kort genomgång av en av lärarna på skolan.

– Här borta har vi en taggsvansvaran. De äter insekter som larvar och syrsor och kallas även för dvärgvaran eftersom de inte blir större än så här. Just ödlor är väldigt populära bland eleverna eftersom flera är pälsdjursallergiker, berättar läraren.

Förutom att visa djuren på skolan så visades även aktiviteter som kubbstapling med skotare och en uppvisning av där eleverna plöjde en åker.

Mer läsning

Annons