Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystartad nattvandringsgrupp ska stötta ungdomar i Ås

En lokal nattvandringsgrupp har startats i Ås. På fredag kväll vandras det för första gången.

Annons

Förra veckan kallade kommunens folkhälsosamordnare till ett möte. Det resulterade i bildandet av en nattvandringsgrupp. LT har tidigare skrivit om att det från sommaren varit stökigt i centrala Ås. Skolan har bland annat haft problem med skadegörelse och krossade fönster har blivit en vanlig syn när personalen kommer till skolan efter helgerna.

Maja Björk- Edlund, pedagog i Svenska kyrkan, håller i trådarna för nattvandringsgruppen.

– Vi ser behovet och det är viktigt att vi också engagerar oss. Kyrkan har konfirmander och det är viktigt att vi har helhetsbilden över vad som händer i Ås när vi träffar dem, säger hon.

Samverkan mellan olika aktörer tycker hon är viktigt.

– Jag var även med på fritidsgården ibland, som drevs av föräldrar här. Men verksamheten lades ned i våras, säger Maja Björk- Edlund.

Hon har ansvaret för den formella ansökan till nattvandring.nu, en stiftelse som arbetar med att utveckla nattvandring i landet.

– Det är upp till vår grupp att själva välja när och hur mycket vi ska vandra. Behovet är inte lika stort under vintern men det känns bra att vi börjar nu. Då hinner vi arbeta upp en organisation till våren när fler ungdomar är ute och det är mer fester och skolavslutning, säger Maja Björk- Edlund.

Förutom de åtta som nu valt att engagera sig finns det fler intresserade berättar hon. På fredag kväll gör de den första vandringen.

 

 

 

Mer läsning

Annons