Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicofree i samarbete med Swedish Match

/
  • Den nikotinfria snustillverkaren Nicofree  i Trångsviken startar distributionsavtal med Swedish Match Distribution AB. ”Vi får större täckning eftersom vi når alla deras ordinarie kunder”, säger Anneli Hellström, Nicofrees vd.

Förhoppningen är att nå ut till fler kunder och öka försäljningen.

Annons

Anneli Hellström i Trångsviken startade sitt företag 2003 och var då först ut med nikotinfritt snus. Försäljningen tog fart och marknaden växte.

Detta märkte även konkurrenterna som snart började tillverka liknande produkter. Snusjätten Swedish match startade egen tillverkning 2006 av en snarlik produkt som genom snusjättens muskler snart knep stor del av marknaden.

Under en tid var de båda företagen även inblandade i en namnstrid då Swedish Match gav sin produkt namnet Onico, väldigt snarlikt namnet på Anneli Hellströms utvecklingsbolag No-Nico och det slutade med att Swedish Match stämde Anneli Hellström. Parterna nådde tillslut en överrenskommelse i denna tvist som innebar att Anneli Hellström erkände snusjättens rätt till namnet och avsade sig rätten att använda namnet No-Nico.

Men nu har Swedish Match-sfären och Nicofree hittat samarbetsformer i stället då Nicofree sluter distributionsavtal med det stora distributionsföretaget Swedish Match Distribution AB.

– Vi får större täckning eftersom vi når alla deras ordinarie kunder, säger Anneli Hellström, Nicofrees vd.

Den tidigare historien som varit har givetvis fått henne att fundera noga över samarbetet.

– Men Swedish Match Distribution är ju ett fristående bolag och det är nog bara en tidsfråga innan andra små aktörer finns hos dem och då är det bättre att vara först, säger hon.

Dessutom ser Anneli att detta ger miljövänligare transporter eftersom leveranserna nu samordnas.

Det nya distributionsavtalet hoppas hon kommer att göra så Nicofree får fler kunder så produktionen kan öka. I dagsläget sysselsätter fabriken fem personer.

Produktionen och produktutvecklingen rullar på och en ny nikotinfri snussort väntas lanseras nästa år.

– Men det blir inte en blötsnus, för det gör alla andra. Det blir en ny ”torris”, en lite vassare torr snus, säger Anneli Hellström.

Mer läsning

Annons