Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandrare och stödgrupp sätts in

En lokal nattvandringsgrupp, samarbete med kyrkan och en nystartad SSP-grupp – ett samarbete mellan socialtjänst, skola och polis – är några av satsningarna för att få ett lugnare Ås.

Annons

I samband med det föräldramöte som hålls årligen vid höstterminens start, som ägde rum förra veckan, fick föräldrarna träffa SSP-gruppen, som nyligen bildats i Ås.

– Vi tog tillfället i akt att presentera gruppen under mötet, säger Rolf Björklund, rektor.

Formationen ska fungera som ett stöd för föräldrar och ungdomar när det behövs. Gruppen består av representanter från elevhälsan, socialsekreterare och polis från ungdomsguppen.

– Gruppen arbetar med akut förebyggande insatser när problem upptäcks i ett område, säger Rolf Persson, Krokoms kommun folkhälsosamordnare.

Han tycker att det är viktigt att arbeta tillsammans.

– Det är ju inte bara skolan det handlar om. Det är hela samhället och alla som bor där, och inte minst föräldrarna är viktiga, säger Rolf Persson.

– Vi fick många positiva reaktioner efter mötet, säger Rolf Björklund.

Diskussioner om att få igång lokal nattvandring i Ås förs också. Även ett samarbete med kyrkan, för att hålla öppet för ungdomar vissa kvällar, är på förslag.

Etablera mötesplatser, att vuxna syns ute, att uppmärksamma och se ungdomarna, är andra parallella insatser i det förebyggande arbetet som riktas mot barn- och ungdomar, berättar Rolf Persson.

Mer läsning

Annons