Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns ordnar lek och skoj för barnen

/
  • Måns Eriksson, 15 år, vill se aktiva barn. Därför arrangerar han
  • Lekar, stafetter, fotboll och orientering är några aktiviteter som barnen får testa på tillsammans med Måns.
  • Måns Eriksson är själv aktiv idrottare, men han betonar att hans sommarlovsaktiviteter för barn endast handlar om att ha roligt och röra på sig.

Måns Eriksson, 15 år, driver ett eget företag i sommar. Affärsidén är att få barn att röra på sig.
– Att bara vara ute och röra på sig och ha kul med kompisar är ganska viktigt, säger Måns Eriksson.

Annons

Genom Krokoms kommuns projekt Sommarlovsentreprenörerna driver Måns Eriksson sitt företag "Måns Lek & Skoj". Under två veckor får barn testa på olika aktiviteter tillsammans med Måns, som kommer från Ås.

– Statistik visar att barn blir mindre och mindre aktiva. Spontanidrott, att bara vara ute och röra sig med kompisar och samtidigt ha kul, är ganska viktigt. När min far var liten var det ju så att man var ute och lekte kull. Det var ingen som satt inne och tittade på tv eller någonting, säger Måns Eriksson.

När LT hälsade på ute i Ås var det full fart med olika stafetter och lekar. Dagen innan hade barnen fått testa på fotboll. Vädret var inte på Måns Erikssons sida under början av veckan, men det var ingenting som avskräckte honom.

– Det finns inget dåligt väder, säger han.

Förutom fotboll och lekar kommer barnen få testa orientering, spela brännboll och avsluta med skattjakt. Måns Eriksson är själv aktiv i flera idrottsföreningar och håller på med orientering, löpning och skidåkning. Men han betonar att hans aktiviteter endast handlar om att vara ute och röra på sig samtidigt som man har roligt.

Mer läsning

Annons