Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många varslade får nya vårdjobb i Krokoms kommun

Efter en lång process står det klart att 27 personer som tidigare varslats inom äldrevården i Krokom får nya jobb.

Annons

– Sex personer kommer att bli uppsagda och det handlar om vårdbiträden och sjuksköterskor, säger personalchefen Gunilla Sundqvist.

– 27 personer omplaceras.

Omplaceringarna hänger ihop med att vakanser av tillsvidareanställningar inom vården inte har tillsatts i kommunen, i väntan på att det totala pusslet skulle bli klart.

I några fall har naturliga avgångar hjälp till, någon har fått möjlighet till bidrag för utbildning och man har även öppnat för pensionsförstärkning i samband med förtida uttag av pension.

– Sammantaget innebär det att vi kunnat minska antalet personer som sägs upp och det känns ju bra, säger Gunilla Sundqvist.

– De som blir omplacerade går till andra områden och arbetsplatser inom vården.

35 personer varslades i juli inom Krokoms äldrevård, sedan effekterna av lågkonjunkturen slagit igenom.

Krokoms kommun tvingades precis som andra kommuner i länet att skära i nämndernas budgetar och se över kostnaderna för sina verksamheter tidigare i år.

Som ett led i detta lades Spinnrockens äldreboende i Nälden ned och det skedde en omfördelning av korttidsplatser i kommunen. De tio platser som fanns vid Blomstergården i centrala Krokom blev tre, samtidigt som några platser fördelades till Offerdal och Föllinge.

Mer läsning

Annons