Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusa utsikter trots tuff start

/
  • Änge Park drivs av Bertil och Lucas Jakobsson. Tillsammans med Kalle Bäckwall är de även delägare.
  • I anslutning till butiken har Änge Park en drive-in där kunder kan köra in med lastbil och släp.

Den 29 november har det gått ett år sedan bygghandeln Änge Park slog upp portarna i Änge.
– Vi har haft en tuff start, men det går bättre och bättre, säger Bertil Jakobsson, delägare, och som tillsammans med sonen Lucas Jakobsson driver bygghandeln.

Annons

Dörrklockan plingar titt som tätt i butiken. Både proffsbyggare och privatpersoner kommer in för att handla material till pågående byggprojekt. Som företagets enda två anställda blir det få lugna stunder för Lucas och Bertil Jakobsson.

– Det rullar på bättre för varje månad, och vi har nu ett flertal lokala snickare som kontinuerligt handlar hos oss, säger Lucas Jakobsson.

Och fler hoppas de på. De räknar med att fler kommer hitta till bygghandeln så småningom, men menar att det kommer ta tid. Åtminstone ett par år.

– Det tar tid för folk att vänja sig att vi finns här, och för oss kommer det ta tid att hitta rätt sortiment, säger Bertil Jakobsson.

Sedan starten för drygt ett år sedan har delar av sortimentet ändrats och bytts ut. Varor efter kundernas önskemål har lagts till och sådant som inte säljs tagits bort. Grundidén var att ha fem leverantörer - nu är företaget uppe i drygt tjugo stycken. När Granngården lades ner i augusti förra året beslöt sig Änge Park för att ta in djurfoder med tillbehör för att täcka upp behovet hos dem som påverkats av nedläggningen.

– I början är det svårt att veta exakt vad man ska ha hemma, till exempel säsongsbetonade saker. Det kommer bli lättare till nästa år, säger Lucas Jakobsson.

Butiken har öppet sex dagar i veckan och med störst vikt på all typ av material för byggarbete säljer Änge Park även presentartiklar, skor och skinnhantverk samt arbetskläder. På efterfrågan från kunder har de bland annat tagit in vägtrummor och dräneringsrör. Också oljor, glykol och bensin som används till motorsågar och röjsågar har lagts till i sortimentet.

– Det är många som har önskemål om grejer vi ska ta hem, men det där är en balansgång. På grund av fraktkostnader kan det många gånger inte vara någon idé att ta hem sakerna, men vi gör det i den mån vi kan, säger Lucas Jakobsson.

Förhoppningen inför framtiden är att kunna öka försäljningen så pass att de kan anställa ytterligare en person till butiken.

– Folk verkar nöjda över att de slipper åka till Föllinge, Hissmofors eller Östersund för att handla sitt byggmaterial. Vi tror att vi kommer få mer kunder och att vi kan bli större, säger Lucas Jakobsson.

Mer läsning

Annons