Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets första personalägda förskola invigd

/
  • Ingen fick se de nya lokalerna förrän invigningen var klar, men så fort dörrarna öppnades passade Emil Björk, 3 år, på att testa den nya rutschkanan.Många nya leksaker och nya, fräscha lokaler men kända kompisar gjorde att barnen genast kunde börja leka.
  • Thomas Andersson, en av förskolan Hjärtats sex delägare, gläds åt att det äntligen blev öppningsdags.

Spänningen var stor när barnen vid länets första personalägda förskola öppnade i går. Ingen fick komma in i lokalerna förrän det blågula bandet var klippt.

Annons

Under två veckor har personalen jobbat stenhårt för att rusta upp förskolan Hjärtat i Ås och lagom till skolstarten kunde de 36 barnen få tillgång till de nya fräscha lokalerna.

– Vi har plats för 34 barn men har fått dispens för 36 eftersom vi vill att syskon ska få vara tillsammans, säger Thomas Andersson en av de sex delägarna till förskolan.

Nya leksaker och lekrum gjorde att barnen snabbt började leka. Det var ingen konst alls eftersom alla känner varandra sedan tidigare då de gick på förskolan Hovgläntan.

Förskolan har redan kö eftersom det är ett jättetryck efter förskoleplatser. Redan nästa år lämnar 15 sexåringar förskolan för att börja skolan.

– Vi har haft väldigt stort stöd av både kommunen och från föräldrarna, säger Thomas Andersson vidare. Men det har inte varit alldeles lätt att få låna pengar i banken.

Att personalen, föräldrar och barn längtat efter den här dagen rådde det ingen som helst tvekan om. Vilken dag sedan då det till och med blev hjärtetårtor till fika.

Mer läsning

Annons