Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokomsbo upptaxeras och får skatteböter

Upptaxering och skatteböter blir följden sedan Skatteverket avslöjat att en 33-åring i Krokom har betalat för lite i skatt.
Personen har yrkat avdrag för resor mellan Krokom och Stockholm för 133 500 kronor.

Annons
Trettiotreåringen har uppgett 48 resor mellan arbetet i Stockholmstrakten och bostaden i Krokom, vilket personen ville ha reseavdrag med 18 kronor per mil för. Skatteverket har granskat 33-åringens lönelistor. Det upptäcktes att personen har varit sjukskriven under en stor del av den tid som reseavdrag begärts för och därför ogillas 39 av de uppgivna resorna.
Inte heller de resterande nio hemresorna går Skatteverket med på att göra avdrag för. De anser att personen är bosatt i Stockholm eftersom den övervägande tiden tillbringas där samt att arbete och bostad finns på orten.
Skatteverket har begärt en förklaring till uppgifterna men personen har inte svarat, därför har nu ärendet avgjorts i skattenämnden.
Skatteböter, eller skattetillägg som det formellt kallas, påförs när en skattskyldig varit mycket oaktsam eller uppsåtligen undanhållit skatt. I detta fall handlar det om drygt 88 000 kronor i skattetillägg, förutom att reseavdragen på 133 500 kronor alltså ogillas.

Mer läsning

Annons