Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokoms kommun får kritik – gav för dåligt stöd

En funktionshindrad elev i Krokoms kommun fick inte den hjälp och det stöd som lagen föreskriver, det konstaterar Skolinspektionen som ger kommunen kritik.

Annons

Skolinspektionen kritiserar en skola i Krokoms kommun efter att skolan brustit när det gäller att ge en funktionshindra elev särskilt stöd. Skolinspektionen bedömer att skolan inte bedrivit ett tillräckligt aktivt och systematiskt stödarbete för eleven, varken på skolan eller på fritidshemmet, därför får Krokoms kommun kritik.

Eleven har ett stort stödbehov och barnets föräldrar som anmält Krokoms kommun till skolinspektionen menar att barnet inte fått anpassad undervisning, att för lite resurser avsatts och att verksamheten på fritids inte fungerat. Dessutom anser barnets föräldrar att processen tagit för lång tid. De menar att skolan låtit det gå två år utan en fungerande lösning för eleven.

Skolinspektionen konstaterar att skolan efter en lång tid kom i gång med ett mer systematiskt arbete kring eleven, men tycker att det är uppseendeväckande att åtgärderna kom till stånd först efter att barnets föräldrar anmält skolan till Skolinspektionen.

Skolinspektionen anser att skolan och Krokoms kommun inte följt lagen och ger därför kommunen och skolan kritik.

Mer läsning

Annons