Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokom säljer fastigheter i ytterområdena

Krokomsbostäder AB planerar att sälja ett antal fastigheter i kommunens ytterområden. Detta för att råda bot på bolagets dåliga ekonomiska situation.

Annons
– Det handlar om 196 lägenheter, säger kommunstyrelsens ordförande Maria Söderberg (c).
För att stärka ekonomin så planerar Krokomsbostäder AB att samla sin verksamhet till de större orterna i kommunen. Därför ska nu 18 fastigheter säljas i Rötviken, Valne, Alsen, Enarsvedjan, Tulleråsen, Landön, Skärvången, Laxsjö, Ottsjön, Aspåsvägen och Östbacken. Fastigheterna som det handlar om ger för närvarande ett årligt underskott på ungefär 550 000 kronor. Men de som bor i fastigheterna kan vara lugna.
– Hyresgästerna har ju fortfarande besittningsrätt, även om huset byter ägare, säger kommunstyrelsens ordförande Maria Söderberg (c).
Frågan avhandlades i kommunstyrelsen i går kväll och går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut, Socialdemokraterna yrkade dock avslag i frågan.
– Jag kan tycka att det kan finnas bättre hyresvärdar för de aktuella fastigheterna än det kommunala bostadsbolaget. Näringsidkare och andra kan driva väl så bra verksamhet, säger Maria Söderberg.
Den troliga reavinsten vid försäljning av fastigheterna tros hamna mellan 500 000 till en miljon kronor.
Under 2008 så har Krokomsbostäder AB gjort ett flertal insatser för att stärka bolagets finanser. Bland annat har det gjorts personalminskningar. Kommunen har även tillfört bolaget pengar för att hålla det flytande.

Mer läsning

Annons