Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julborden upprör fler anställda i Krokom

Inte bara på LSS-enheten i Krokom upprörs de anställda över kommunens julgåva. Personalen på Individ- och familjeomsorgen bjuds inte på någon jultallrik alls.

Annons

I går berättade LT om personalen på LSS-enheten i Krokom som upprördes över att deras sjukskrivna eller barnlediga kollegor inte bjöds med på årets julbord.

Nu reagerar även fler inom samma förvaltning, på enheten för individ- och familjeomsorgen.

– Vi som jobbar här sliter både nätter och helger, och just nu har vi extra många ärenden vilket innebär väldigt hög arbetsbelastning, säger en kvinna i personalen, som vill vara anonym.

Även om hon är fullt medveten om att de olika förvaltnings- och enhetscheferna själva beslutar om eventuella julgåvor eller jultallrikar, så upprörs hon likväl. De har haft en tradition på enheten tidigare år att äta julmat ihop.

– Det känns väldigt märkligt att vi inte ens får någon uppmuntran i form av en jultallrik i år, säger hon.

Det som ytterligare strör salt i såret för kollegorna på individ- och familjeomsorgen är att flera andra enheter i samma hus på socialförvaltningen äter någon form av jultallrik ihop.

– Det är nästan skamligt, säger kvinnan om de orättvisa känslor som det skapar.

Den höga arbetsbelastningen som enheten just nu också har gör att flera i personalen upplever att de snart når bristningsgränsen. Och då julhelgen ligger bra till i almanackan i år för att kunna få någon extra ledig dag hade flera sett fram emot att få lite långledigt.

– Men den möjligheten fryser inne i år, säger kvinnan.

– Inte för att en jultallrik hjälper då, men det hade varit ett bra sätt att visa uppskattning, säger hon.

Mer läsning

Annons