Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kommunala sommarjobb åt åttondeklassare

Fem ungdomar från Nyhedens skola i Krokom fick inte igenom sitt förslag att även de som har gått ut åttonde klass ska erbjudas kommunala sommarjobb.

Annons

Frågan om var uppe som en punkt på kommunfullmäktiges möte under onsdagen.

– Vi tycker att det är bättre om alla åttor också kan få sommarjobb eftersom även de behöver pengar på sommaren, inledde eleven Erik Palmqvist debatten innan fullmäktiges ledamöter skulle fatta ett definitivt beslut.

Men ledamöterna var inte överens. Flera representanter från socialdemokraterna och vänsterpartiet höll med ungdomarna och röstade för att deras förslag skulle gå igenom.

Men de styrandepolitikerna valde att inte gå på ungdomarnas linje. En majoritet av ledamöterna i fullmäktige bestämde att de kommunalt ordnade sommarjobben i första hand inte ska erbjudas till ungdomar som har gått ut åttan.

Beslutet innebär att de ungdomar som har gått ut nionde klass samt de som gått ut ettan och tvåan i gymnasiet ska garanteras sommarjobb inom kommunen 2011. Ungdomar som har gått ut åttonde klass erbjuds bara sommarjobb om det finns några platser över.

Mer läsning

Annons