Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Änge har eleverna tur i oturen

/
  • Emma Omberg, Tove Hestner, Sanna Lundgren, Pauline Gunnman och Hanna Wallin har hamnat på ett party där det förevisas allehanda spännande saker.

I 30 år har niorna på Änge skola skrivit och spelat en musikal för sina klasskamrater och föräldrar. I går var det genrep för årets föreställning.

Annons

1979 började niondeklassarna i Änge skola att skriva och spela musikals för sina klasskamrater och föräldrar.

Sedan dess har varje nia spelat sin föreställning och det enda som varierat är de platser som man spelat på.

I år spelas föreställningen i Änge skolas idrottshall och till helgen blir det tre föreställningar.

Årets musikal heter ”tur i oturen” och handlar två personer, en som är ofantligt rik och den andre som är utfattig. I olika scener får man följa hur livet gestaltar sig för de två.

– Vi började skriva på föreställningen i höstas, berättar en av författarna, Katarina Hedman som tillsammans med sju andra elever står för manuset.

– Totalt kommer 36 personer att finnas på scenen och av dem är fyra musiker. Intäkterna från föreställningen går mest till att täcka vad det kostar att sätta upp föreställningen.

– Men blir det en slant över så kanske vi kan kosta på oss något extra, säger Håkan Borgström. som är musiklärare på Änge skola.

I går var det genrep på musikalen inför klasskompisar och det rådde en viss förväntan och smånervös stämning i den helt nedsläckta lokalen.

Men replikerna satt där de skulle och musiken svängde till ordenligt i vissa avsnitt av föreställningen. Att musikalen gick hem hördes på alla skratten som kom från publiken.

På fredag och lördagskvällen kommer det bli föreställningar för allmänheten.

Mer läsning

Annons