Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husdjursdagen firade 10 år i Alsen

/
  • Felicia Broberg, 7 år och Emma Olofsson, 6 år går runt och kollar på alla djuren. ”De små grisarna är gulliga, men den stora pratade med oss hela tiden”, säger sexåriga Emma Olofsson.   Foto: Henrik Flygare
  • ”Vi ska ta vara på det som finns här på landbygden och det är väl det som är syftet med den här dagen”. Det säger Husdjursdagens grundare, Karin Dahlén.

Husdjursdagen, som anordnats för tionde året i rad, lockade ett tusental besökare till Alsen i söndags.

– Folk ska inte gå på Jamtli för att titta på kossor när landsbygden lever, säger arrangören Karin Dahlén.

Annons

Ankvallning, agility för kaniner, fårklippning och hästridning är bara några i raden av aktiviteter under Husdjursdagen i Alsen. Nytt för i år är backtävlingen för veterantraktorer, där fyra ekipage tävlar i tre heat, och de fascinerande ulldjuren – alpackorna.

– Men populärast är fortfarande smådjuren på loftet, säger Karin Dahlén.

På området, som är beläget på Backgården, möts du av kor, hästar, höns, får, kaniner och grisar. För att inte tala om alla hundar som fått följa med sina ägare på utflykt.

Emma Olofsson, 6 år, och Felicia Broberg, 7 år, från Bångåsen har åkt hölass och kollat på alla djuren.

– De små grisarna är gulliga, men den stora pratade med oss hela tiden, säger sexåriga Emma Olofsson.

Förutom djur finns det mat i mängder, bland annat korv från Trångsviken, jordgubbar från Rödön och örtprodukter från Krokom. I ett av husen är det även marknad med mestadels närproducerade produkter.

– Folk har rört sig här inne hela dagen och jag hoppas de har like roligt där ute också, säger Inger Bertilsson, en av försäljarna.

Mer läsning

Annons