Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade att bränna ner hus

Misshandel, olaga hot, olovligt innehav av kniv och våldsamt motstånd åtalas nu en 48-årig man hemmahörande i Krokoms kommun för vid Östersunds tingsrätt.

Annons

Genom att titta på en man och samtidigt dra fingret över sin hals ska den 48-årige mannen, enligt åklagaren, hotat den andre. Hoten ska ha pågått under ett par månader i somras i ett samhälle i Krokoms kommun.
I mitten av september i år inträffade flera incidenter, i samma samhälle, som leder till flera åtal mot den misstänkte mannen.
Under en och samma dag ska 48-åringen, enligt åklagaren, hotat två kvinnor varav den ena även utsattes för misshandel. Först ska den misstänkte mannen hotat att hämta en bensindunk för att bränna ned deras hus. Mannen, ska enligt åklagaren, även ha hotat den ena av kvinnorna på samma vis som mannen genom att ställa sig nära och dra fingret över halsen. Den andra kvinnan säger sig också ha blivit hotad av 45-åringen då han ska ha hållit upp sina händer som om han höll ett skjutvapen och göra en skjutrörelse. I samband med de uttryckta hoten ska den misstänkte också ha knuffat en av kvinnorna strax under nyckelbenet så att smärta uppstod.
Polis kallades till platsen, samma dag som hoten och misshandeln ska ha ägt rum, och då påträffades en kniv på mannen. 48-åringen spjärnade, enligt polisen, även emot när han skulle transporteras in till Östersunds polisstation.
Alla dessa incidenter har nu gjort att mannen åtalas för två fall av olaga hot, misshandel, olovligt innehav av kniv och våldsamt motstånd.

Mer läsning

Annons