Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra mål om dagen kostar 44 kronor

Knappt 44 kronor om dagen. Det är vad Krokoms kommun kostar på de äldre när det gäller maten per dag
– Jag skulle vilja ha en tia mer per person, säger kökschefen.

Annons

– Självklart så beklagar jag de misstag som skett och jag och den övriga personalen i köket får lära oss av dem så att det inte händer igen.

Det säger kökschefen på Blomstergården i Krokom, Haldo Aronsson som har lagat den mat som Tina Stafrén är så kritisk emot i sin skrivelse.

– När det gäller hopblandningen av paltbrödet och såsen var det för att tjäna tid, men eftersom resultatet inte blev så bra så slutade vi med det efter några gånger.

– Det passerade fläsket berodde på att en del av de äldre har svårt att tugga och då fick alla äta samma sak.

– När det gäller halvfabrikat så har vi bara tre rätter där det förekommer. Det är raggmunkar, leverbiff och köttbullar. Allt annat gör vi från grunden, säger Haldo Aronsson.

Han berättar också att maten för varje pensionär, inklusive frukost, lunch, middag och mellanmål inte får kosta mer än 43 kronor och 86 öre.

De äldre får dock betala 93 kronor per person. Mellanskillnaden på 49 kronor går enligt en tjänsteman LT talat med till personal och tillagning.

– Fick jag bestämma skulle vi vilja ha en tia till per person för att bland annat kunna köpa in bättre råvaror, säger Haldo Aronsson.

Han berättar också att kökspersonalen inte bestämmer den matsedel som ska gälla för veckan utan den kommer från kommunen.

– Jag trodde att det fanns en dietist som var med och bestämde maten, men nu har jag fått reda på att så inte var fallet, säger Haldo Aronsson.

Mer läsning

Annons