Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuskmålning ger pengarna tillbaka

Allmänna reklamationsnämnden rekommenderar en målarfirma att betala tillbaka drygt 26 000 kronor på grund av brister som gjorts när firman målade om ett hus.

Annons

Det var i somras som en man i Krokoms kommun anlitade en målarfirma för att måla om sitt hus. De kom överens om priset, 25 000 kronor, och att huset inte skulle målas med plastfärg eller lasyr, menar mannen. Men målarfirman använde ändå en plastfärg. Enligt husägaren täcktes inte heller fönster, dörrar, tak och farstukvist när huset målades med färgspruta så det finns färgrester kvar. Målerifirman fakturerade honom på över 41 000 kronor för arbetet. Mannen yrkade prisavdrag med drygt 16 000 kronor samt avhjälpande av fel.

Målarfirman menar att det i avtalet ingick att mannen skulle skrapa bort den gamla färgen själv men att han inte gjort det. Det saknades också ställningar för säkert arbete och de kom överens om att hyra en skylift på ägarens bekostnad. Firman hävdar att ägaren inte beställde någon särkskild färg och menar att färgen som användes är lämpad för ändamålet, samt att det är beställaren sak att rengöra runt exempelvis fönster efter att målningen är gjord.

Allmänna reklamationsnämnden menar att parterna har haft ett muntligt avtal och att den exakta innebörden av det är oklart. Nämnden menar dock att det är ostridligt att de kom överens om priset 25 000 kronor.

Nämnden menar också att målningen är väldigt kladdig runt flera fönster och att det finns betydande färgstänk och spill som "vid ett fackmässigt utförande av tjänsten - borde ha täckts".

Nämnden rekommenderar att målarfirman betalar tillbaka sammanlagt 26 611 kronor till husägaren i prisavdrag.

Mer läsning

Annons