Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslaget om datorer till elever ska utredas vidare

570 datorer för miljontals kronor föreslås köpas in till elever och lärare i högstadiet i Krokoms kommun. Förslaget är under utredning och barn- och utbildningsutskottet diskuterade ärendet vid sammanträdet på tisdagen.

Annons

– Det finns inte så mycket att säga om det ännu mer än att förslaget ska kollas upp lite närmare, säger Karin Wallén (C), utskottets 2:e vice ordförande.

Förslaget så här långt innebär att de som börjar årskurs sju läsåret 2010/2011 får en bärbar dator och efterföljande två sjundeklassare får också det. Pedagoger som arbetar med högstadiet ska också få samma utrustning. Enligt preliminära beräkningar beräknas kostnaden för hyresdatorer till elever samt lärare landa på drygt 3,8 miljoner kronor. Det tillkommer också kostnader för program, utbyggning av trådlösa nätet och en utökning av kommunikationskapaciteten.

Om datorerna i stället skulle köpas hamnar slutnotan på 5,2 miljoner kronor. I det alternativet krävs också tekniker som kan arbeta med service och support till samtliga 570 datorer som det handlar om efter tre års tid när alla högstadieelever har en egen dator.

Mer läsning

Annons