Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firade jaktlycka med stor fest

/
  • Ju fler kockar, desto sämre soppa, heter det som bekant. Det är kanske därför Jimmy Danielsson och Mattias Edenryd håller sig lite i bakgrunden medan Tobias Löfgren och Peter Lindberg påbörjar tillagningen av potatisen. ”Det är råstekt potatis med hasselnötter”, berättar Tobias Löfgren.
  • Jimmy Daniels-son siktar mot en framtid skogskonsulent. Men dit är det en bit kvar.

Det har varit ett bra jaktår för Åsbygdens skog- och jaktprogram. Grabbarna i avgångsklassen firade i går jaktlyckan med att laga till stor jaktmiddag.

Annons

När Länstidningen kommer ut till naturbruksgymnasiet i Torsta så står grabbarna i avgångsklassen redan och rör om i grytorna.

Till middagen så har man bjudit in 30 personer som de vill tacka för hjälp med årets jakter.

Bo Thuresson är lärare och kock på skog- och jaktprogrammet. Han berättar att tillagningen av viltet ingår som en del av kursplanen. I jaktmiddagen ingår kött från olika vilt som grabbarna skjutit berättar han.

– Det blir rådjur, älg, hare och vildsvin, säger han.

Vid en en gryta med rådjursrullader står Mattias Edenryd och rör om. Jaktlyckan har varit god enligt honom.

– Hare och älg har jag skjutit, säger han.

Favoritkött?

– Det är nog rådjur.

Mer läsning

Annons