Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dungen är invigd – och snart väntar Sånghusvallen

/
 • Med ballonger, bubbeldricka och bandklippning invigdes i går Dungens förskola, med två avdelningar, i Dvärsätt. Och det var flera som hjälpte till att sätta saxen i bandet.
 • Även i Sånghusvallen i Ås har en helt         ny förskola, med fem avdelningar, öppnat. Anita Forsman är förskollärare på avdelningen Talgoxen och både hon och Moa Rubensson trivs jättebra        i de nya lokalerna. Foto: Ulrika Andersson
Från barn- och utbildningsförvaltningen i Krokoms kommun fick Dungens förskola ett äppleträd. Tova Eriksson-Vestman ville gärna provsmaka.

På Dungens förskola i Dvärsätt var det på torsdagen invigningskalas med salta pinnar, bubbeldricka och frukt. Och på nya förskolan i Sånghusvallen väntar kalas om två veckor.

Annons

I två år höll de provisoriskt till i en lägenhet på Orionvägen i Ås med barnen. Sandlådan var en, gånger en meter och barnen gillade att rymma ut på upptäcktsfärd i trappuppgången.

– Men efter sommaruppehållet kunde vi äntligen flytta in här till, berättar Malin Bergman, förskollärare på nyinvigda Dungens förskola.

Då fick de i stället moderna och anpassade lokaler där personalen samarbetar om att sköta de två avdelningarna med totalt 17 barn i åldrarna 1–5 år. Och granne med verksamheten ligger Dvärsätts skola, vilket gör att även de kan samarbeta.

Ute på gården har gräsmattan inte riktigt kommit på plats och vissa saker är inte färdigställda än, men det bekymrar inte barnen. I det stora lekrummet i mitten på huset har de hittat sina favoriter: ribbstolen, de romerska ringarna och den stora madrassen.

Även på Sånghusvallens förskola i Ås är det en del fix som återstår innan allt är klart. Där väntar invigningskalas om två veckor.

– Allt är inte klart med förråden på gården, så vi har inte kunnat ta fram alla uteleksaker än. Och alla gungor har inte kommit, säger Therese Arnsten, förskollärare på avdelningen Älgen.

Men barnen verkar inte sakna en pryl. Kottar, pinnar och bären i den lilla skogen är just nu väldigt spännande. Fem avdelningar under samma tak finns på Sånghusvallens förskola, och det är något personalen gillar väldigt mycket.

– Vi kan hjälpas åt mer mellan avdelningarna och får mer kontakt med annan personal, säger Anita Forsman, på avdelningen Talgoxen, som tidigare höll till i en paviljong vid Ås skola.

Och lokalerna är flexibla med väggar som går att öppna upp mellan olika avdelningar i fall man vill skapa större rum.

– Vi är jättenöjda med det här. Det är bra lokaler, barnen verkar trivas ute på gården och vi kan göra utflykter i skogen alldeles intill här, säger Anita

Forsman.

Mer läsning

Annons