Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det lutar åt gehör för sjukhus i Ås

/
  • Här i Hållskaven i Ås tycker Owen Laws (MP) och Judith Hult (S) att ett nytt länssjukhus bör ligga. Krokoms övriga politiker verkar också tycka att någonstans i Ås är en lämplig plats.

Nästa vecka ska politikerna i Krokoms fullmäktige besluta om Ås kan vara en lämplig plats för ett nytt länssjukhus. Kommunstyrelsen har redan tyckt till – och de är positiva.

Annons

Det var för ett år sedan som Owen Laws (MP) och Judith Hult (S) lämnade in en motion om att Ås var en ypperlig plats för ett nytt länssjukhus. Motionen pekade ut Hållskaven i Ås som lämpligt ställe.

Ås har cykelavstånd till Östersund, det ligger strategiskt bra för hela länet och gott om plats för parkeringsytor finns, påpekar de.

På landstinget har frågan om ett nytt sjukhus också kommit upp på dagordningen och en arbetsgrupp jobbar med det. Men det är ett arbete som kommer ta tid och planerna kan nå verklighet om 20–30 år.

Landstinget har sedan motionen lämnades in kontaktat Krokoms kommun och föreslagit att de ska skissa på lite planer på var ett sjukhus kan ligga.

Kommunstyrelsen i Krokom är med på noterna och föreslår att fullmäktige godkänner motionen, ger samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att skissa på en eller flera lämpliga platser i Åsbygden – men att arbetet sker i samverkan med landstinget.

Mer läsning

Annons