Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalabakat tar över två konkursföretag

/
  • Dalabakats ägare Lars Jonsson har köpt konkursade Trångsviken bröd. Här tillsammans med nya personalen Robin och Eddie Lönngren samt delägaren Carlos Fernandez.  Foto: Håkan Luthman

Konkursade Trångsviken bröd och dotterbolaget Aspåsskorpan säljs till Dalabakat, ett företag från Gagnef. Fyra anställda i Trångsviken blir av med jobbet. På tisdagen informerades personalen.

Annons

Trångsvikens bröd och Aspåsskorpans konkursansökan lämnades in i början av november förra året men produktionen har fortsatt i väntan på en lösning. Och lösningen är en försäljning.

– Dalabakat köper båda företagen och kommer att bilda ett bolag, Trångsviken bröd AB efterträdare, säger Anders Andersson, ombudsman Livsmedelsarbetareförbundet.

Två personer flyttar upp från Gagnef för att driva det nya bolaget.

– Det innebär att all nuvarande personal inte behövs. Fyra tillsvidareanställda få inte vara kvar men nio–tio personer får stanna, inklusive de gamla ägarna, säger Anders Andersson.

Ett antal extrapersonal har redan slutat.

Formaliteterna med köpet är inte helt klart ännu men planen är att det ska blir klart till veckan.

Den nye ägaren Lars Jonsson äger Dalabakat och kommer från en familj som varit bageribranschen i 30 år. Sedan cirka åtta år tillbaka driver han Dalabakat.

– Jag blev tipsad om Trångsviken bröd och på den vägen är det. Jag ser det som en utmaning och ett sätt att utvecklas, säger Lars Jonsson.

Förmannen för Dalabakat och ytterligare en person flyttar till Trångsviken för att driva verksamheten.

Mer läsning

Annons