Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Canal digital: Vi ska gå igenom bandinspelningen från säljsamtalet

Canal digitals informationsansvarige säger att det hela kan handla om en informationsmiss. Alternativt så har Robert Nyman inte tagit till sig av informationen.

Annons

Jenny Pedersén arbetar som informationsansvarig på Canal digital i Stockholm. Hon säger att de som säljer den här typen av tv-abonnemang alltid berättar för kunden att Canal digital bara står för 1 350 kronor när det kommer till installationskostnader. Hon tillägger också att summan normalt räcker för en så kallad basinstallation av ett parabolpaket med tillhörande utrustning.

– Jag kan inte säga om han i det här fallet inte har fått den här informationen eller om han inte har lyssnat tillräckligt bra. De som säljer de här abonnemangen upplyser om den här summan 1 350 kronor och har de inte gjort det så har vi absolut begått ett fel.

Hon säger att hon ska gå igenom en bandinspelning av säljsamtalet för att ta reda på vilken information som Robert Nyman fått. Jenny Pedersén säger också att 4 700 kronor verkar vara alldeles för mycket för en standardinstallation av ett parabolpaket med tillhörande utrustning.

– Om det är en installatör som vi har certifierat som har gjort en basinstallation och tagit mer än 1 350 kronor så har han tagit för mycket.

Jenny Pedersén berättar att Canal digital försökt ta kontakt med elfirman som gjort installationen hos Robert Nyman men medger att hennes kollegor borde ha ansträngt sig hårdare för att nå installatören och ifrågasätta kostnaden.

– Känns installationskostnaden skälig och det inte handlar om något utöver en basinstallation då är det klart att vi kan gå in och hjälpa kunden med kostnaden.

Mer läsning

Annons