Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning kring Zlatans stuga upprör grannar

/
  • Här syns tydligt vilken skotertrafik det har varit runt Zlatans stuga. Vissa har kört ända fram till verandan.
– Vi måste få en anmälan innan vi kan göra något, säger Järpenpolisen
  • Senast Zlatan var i sin stuga i Jämtlandsfjällen var nu i julas. Då var hela hans familj med.
  • En dag i påskas kom ett helt gäng med skoteråkare och åkte flera varv runt Zlatans hus.

Zlatan Ibrahimovics stuga i den jämtländska fjällvärlden har blivit ett tillhåll för skotermarodörer.

– Jag körde upp till stugan en sväng i påskas och satt och solade en stund. Under den tiden var det ett 20 tal unga skoteråkare som körde runt stugan varv efter varv, berättar en granne.

Annons

– Så här får det inte gå till, säger grannen som bor i samma område där Zlatans stuga ligger. Det är i gränstrakterna mellan Åre och Krokoms kommun.

– Det här handlar om ren buskörning runt Zlatans hus. Nu var ju han och hans familj inte där, men det kunde ju inte skoteråkarna veta. Själv hade jag tagit reda på att stugan var tom så inte jag skulle störa när jag tog min skotertur, säger grannen, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Nu är grannen bekymrad över den tilltagande buskörningen i området och han undrar hur skoteråkarna kan njuta av naturen när de kommer åkandes i 100 kilometers fart.

– Själv förstår jag inte hur de kan sitta kvar på skotrarna när de vrålar fram på det där viset, säger han.

Grannen berättar också att han hört flera som har träffat på fartåkarna under den här vintern.

– Händer det inte något radikalt så får vi kontakta polisen för att se vad de kan göra.

Zlatan byggde sin stuga i somras på fjället Larsrun, på mark som ägs av finansmannen Dan Olofsson. Enligt uppgift ska stugan användas till jakt och rekreation och senast Zlatan var på besök var nu i julas då hela hans familj var där.

– Jag gruvar mig för sommarsäsongen om det kanske kommer en massa fotbollsintresserade fans och tar sig upp på fjället. Det skulle inte förvåna mig. Det är ju ändå en världsstjärna som har byggt sin stuga här. Jag förstår om folk är nyfikna, men vi hoppas att vår berömda granne får vara i fred

Vet du vilka som kör skotrarna?

– Nej. Vi som bor här undrar också vilka de kan vara. Men med de här skotrarna tar man sig snabbt mellan de olika ställen i fjällvärlden, så de kan komma långt härifrån.

Hur tror du Zlatan skulle reagera om busåkningen sker när han är i stugan?

– Det skulle nog inte vara så populärt. Zlatan har byggt sin stuga här för att få vara i fred. Det hoppas jag att även skoterfolket kan acceptera.

Eva Helin är polischef i Järpen. Hon säger att polisen inte kan sätta in extra bevakning bara för att Zlatan äger den här stugan.

– Det fungerar inte så, vi måste bevaka alla lika. Men skulle Zlatan själv eller någon i hans närhet anmäla att det sker störande skotertrafik runt stugan, då kommer vi naturligtvis undersöka det.

Mer läsning

Annons