Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn bet jägare i handen

/
  • Omar Jonsson med sin första björn, som han fick skjuta efter en dramatisk jakt, då han var så nära björnen att den bet honom i handen.  Foto: Berne Brenje

Björnjägaren Omar Jonsson från Storåbränna sköt sin allra första björn i går på björnjakten. Men det blev mer dramatiskt än han kunnat tänka sig. Innan björnen föll död ned, på tredje skottet, hann den bita honom i handen.

Annons

– Jag har varit till hälsocentralen i Krokom och fått en stelkrampsspruta, säger han när LT når honom i bilen på väg hem. Jag har fått märken på handen efter två björntänder, så det är inte så farligt. Nästa helg jagar jag igen.

På en direkt fråga om han blev rädd säger han nej. Han menar att han lät björnen komma för nära innan han sköt första skottet.

– Jag ville kontrollera så att inte björnen hade några ungar först, säger han. När jag sköt första skottet kom björnen rusande rakt mot mig. Jag sköt ytterligare ett skott men björnen föll inte, så det fick bli ett tredje skott också.

Innan björnen föll död ner till marken hann den sätta tänderna i Omar Jonssons hand. Men allt gick bra.

Enligt uppgift ska björnhunden ha haft ståndskall på björnen under väldigt lång tid. Till sist gick en av Omar Jonssons jaktkompisar runt för att försöka locka fram björnen ur buskarna och lyckades.

Det gjorde alltså att Omar Jonsson till sist kunde få skjuta björn.

Mer läsning

Annons