Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken förälder: Politikerna var aldrig beredda att lyssna på oss

/
  • Johnny Karlsson från Ytterån hade inte flyttat tillbaka till sin barndomsby om han vetat att politikerna skulle lägga ner skolan.

Beslutet må ha varit väntat men flera föräldrar som engagerat sig är mycket besvikna på hur kommun- politikerna och tjänstemännen hanterat frågan.

Annons

– Jag tycker att hanteringen av det här är helt bedrövlig. När Owen Laws står där framme och säger att han tycker det är jobbigt att få så mycket frågor, då undrar man varför han blivit politiker.

Henrik Lindsjö från Ytterån är en av de föräldrar som engagerat sig i skolnedläggningarna. Han och flera andra tror inte att kommunen kommer att spara så mycket pengar som de styrande tror.

– Det var som någon sade under debatten, de styrande politikerna hade bestämt sig för det här redan i mars och sedan har det inte spelat någon roll vilka förslag vi lagt fram.

Johnny Karlsson från Ytterån flyttade för några år sedan tillbaka till sin hembygd för att han ville bo på landet.

– Jag är en återflyttare men hade jag vetat att det inte skulle finnas någon skola då skulle det inte ens ha funnits på kartan att flytta.

Han är besviken på beslutet och säger att han kanske kommer att rösta annorlunda i kommande val.

– Tyvärr så har jag själv del i att ha röstat in de här. Centern har tidigare sagt att hela landsbygden ska leva men nu verkar man inte ha den inställningen.

Samtidigt säger Johnny Karlsson att föräldrarna inte gett upp hoppet och räknar med att det blir ett rättsligt efterspel eftersom beslutet inte gått rätt till.

Mer läsning

Annons