Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörandet nära för byskolor

I dag skulle ödet för skolorna i Ytterån och Västbygden avgöras i kommunfullmäktige. Skolfrågan upptog största delen av allmänhetens frågestund, som dessutom drog ut på tiden.

Annons

Det är många engagerade i skolfrågan, föräldrar och allmänhet, som finns på plats när kommunfullmäktige ska besluta om skolornas framtid.
Det har varit en förlängd allmänhetens frågestund och skolfrågan har tagit den mesta av tiden på den punkten berättar LT:s reporter Lennart Öhd, på plats i Krokom.
Engagerade från de två nedläggningshotade skolorna ifrågasätter nedläggningsförslaget.
– Det enda logiska man kan göra är att återremittera frågan, säger Anders Fahlén, förälder och aktiv i Initiativgruppen för Ytteråns skola och dess framtid.
Anledningen, som han ser det, är att kommunens skolutredning innehåller faktafel och baseras på felaktiga antaganden.
Maria Söderberg, C, kommunalråd svarar:
– Det är inga vetenskapliga utredningar som vår förvaltning sysslar med. Naturligtvis spelar ekonomin en stor roll när det gäller att hitta en väg som håller, säger hon.
Rolf Lilja, S, argumenterade kortfattat att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet för en linje som går ut på att samtliga skolor i kommunen ska finnas kvar. 
Strax efter 15.00 påbörjades den politiska debatten inför beslutet. Men i stället för ett beslut sköts skolfrågan upp till ett extra fullmäktige, det beslutades efter en ajournering klockan 17.30 på tisdagskvällen.

Mer läsning

Annons