Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alva i Skärvången får inget larm av kommunen

Trots flera inbrott vill Krokoms kommun inte installera något larm hos 80-åriga Alva Nilsson i Skärvången. Fastighetschef Tomas Nilsson säger att det skulle bli för dyrt.

Annons
Natten till den 11 oktober hade Alva Nilsson besök av inbrottstjuvar. En eller flera personer lyckades bryta sig in i den gamla skolbyggnaden där hon bor och tjuvarna fick med sig en mindre summa pengar. Precis när brottslingarna skulle ta sig in i Alvas lägenhet lyckades hon skrämma dem på flykten.
Inbrottet var inte det första. Senast för två år sedan tog sig tjuvar in i huset och även den gången var de ute efter att stjäla pengar.
Den gamla skolbyggnaden i vilken Alva har sin lägenhet ligger enskilt och hon är den enda som bor i det stora huset. Krokoms kommun äger fastigheten men trots inbrotten finns inga tankar på att installera ett larm.
- Som fastighetsägare har vi ingen möjlighet att stå för en sådan kostnad, säger Tomas Nilsson som är fastighetschef.
Han berättar att kommunen äger ett antal skolbyggnader som inte är utrustade med inbrottslarm och att det skulle bli för dyrt att montera i samtliga.
- Installerar vi larm på ett ställe är jag tämligen säker på att andra kommer att kräva samma sak.
Tomas Nilsson säger att inbrottslarm av den här typen får bekostas av den enskilde hyresgästen eller möjligtvis av någon annan förvaltning inom kommunen.
- Jag skulle hänvisa henne till kommunens socialförvaltning.

Mer läsning

Annons