Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akutåtgärder sätts in i arbetet mot droger bland unga

Drogproblem bland unga i Krokoms kommun ökar, i vissa avseendet krävs akuta åtgärder. Det ska frigöras resurser inom socialtjänsten i för att snabbt kunna ta hand om ärenden som gäller unga och drogrelaterade händelser.

Annons

Skola, polis och socialtjänsten i kommunen ska också bli mer sampratade gällande ungdomar och droger.

Det beslutades när Krokoms kommunstyrelse sammanträdde på tisdagen.

Förra året blev det känt att drogproblemen bland unga runt om i Krokoms kommun ökar. Både den senaste drogvaneundersökning och antalet anmälda händelser om droger och våld talar sitt tydliga språk.

Det påbörjades i höstas ett förebyggande arbete gentemot yngre barn där föräldrar också involverades. Men det upptäcktes ett mer akut problem bland ungdomar i högstadiet och gymnasiet. 400 000 kronor extra lades till socialnämndens pengapott.

– Om något händer på en skola ska rektorn reagera snabbt och sammankalla socialtjänst och polis om det behövs, säger kommunstyrelsens ordförande Maria Söderberg, c.

Högarna av ärenden på socialsekreterarnas bord är ganska stora.

– De extra pengarna kan bland annat användas till att köpa extra resurser för att få balans på ärendena och då kommer de ordinarie att få tid att jobba med det akuta, säger Maria Söderberg.

Åsbygden, Krokom/Dvärsätt, Änge/Nälden och Föllingeområdet är de orter som ses som centrala i arbetet mot droger bland unga.

Mer läsning

Annons