Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

140 miljoner i riskkapital starthjälp för gröna bolag

/
  • Daniel Wikberg blir ny vd i Trångsviksbolaget efter Richard Uski som ska åka ut i landet för att marknadsföra Trångsviks- modellen. Foto: Trångsviksbolaget

Riskkapitalbolaget Eko Nord lägger sitt kontor i Trångsviken och Trångsviksbolaget har rekryterat en ny vd.

Annons

I torsdags besökte den nye vd:n för Trångsviksbolaget, Daniel Wikberg, Trångsviken. Han ska efterträda Richard Uski från den 1 juni.

– Jag har tagit initiativ till en succession på vd-posten, säger Richard Uski, med anledning av den expansiva satsningen på att stötta företag och företagare.

Daniel Wikberg han är från länet men har jobbat i Stockholm de senaste åren som regionchef för Skog och lantbruk inom Handelsbanken.

– Anledningen till detta är att vi under min tid som vd har gjort en intern omstrukturering och förberett oss på att riskkapitalbolaget Eko Nords kontor kommer att sitta i Trångsviken, säger Richard Uski.

Han menar att Trångsviksbolaget därmed blir en samarbetspartner till Eko Nord.

– När det är lågkonjunktur ute i stora världen så blir det högkonjunktur för oss som hjälper företag. Riskkapitalbolaget har 140 miljoner i kassan och siktet är inställt på de gröna näringarna.

Han pekar på att Trångsviksbolaget varit framgångsrikt genom dess förmåga att hjälpa företag.

Nu kommer de in i en annan situation när de kommer att sitta vägg i vägg med kapitalet vilket gör att de förväntar sig ett ökat tryck på Trångsviksbolaget.

Vad blir din nya roll?

– Jag stannar kvar i bolaget men Daniel kommer att ta över den delen som handlar om företagsstöd och arbete med kapital. Jag kommer huvudsakligen att ansvara för det nationella uppdraget vi har fått av KK-stiftelsen.

– De har officiellt utsett oss till en av landets främsta förebilder inom lokal utveckling och det ger oanade möjligheter, fortsätter Richard Uski, som med andra ord ska ut i landet för att sälja Trångsviksmodellen.

Och framför allt utveckla modellen så den går att överföra till andra områden.

Hur ser du då på framtiden?

– Väldigt ljus, behovet av våra tjänster och riskkapital har alltid varit stort, men det är högre än någonsin just nu. Då känns det väldigt bra tajmat att ha utvecklat organisationen och riggat för att gå in i detta nya.

De har även rekryterat en vd till Eko Nord som heter Johan Lundqvist och han började 1 mars och precis kommit i gång.

Mer läsning

Annons