Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastslår tingsrättens dom – Man från länet dömd för mord i Karlstad

I januari dömdes en man från länet till elva år och sex månaders fängelse för mord på en 25-årig kvinna från Karlstad. Båda parterna överklagade domen. I dag kom beslutet från Hovrätten som valde att fastställa tingsrättens dom.

Annons
Man i 20-årsåldern döms för mordet i Karlstad den 3 juni förra året. Fotomontage: TT/Mostphotos.

I början av juni förra året hittades kvinnan i sin lägenhet. Hon var saknad av sina anhöriga och när de åkte hem till henne fann de henne död.

Mannen häktades i sin frånvaro misstänkt för mordet. Han är i 20-årsåldern och greps i Tyskland senare under sommaren.

Den 26 januari dömdes mannen vid Värmlands tingsrätt till 11 år och sex månaders fängelse. Enligt Värmlands Folkblad nekade mannen genom hela rättegången men tingsrätten slog fast att det fanns övertygande bevisning.

Kvinnan dödades i sitt hem under ett utdraget förlopp och domstolen menade att kvinnan känt både smärta och dödsångest.

Enligt tingsrätten var det sammantagna straffvärdet 17 års fängelse. Men på grund av mannen var strax under 20 blev det straffreducering med fem år.

Båda parter överklagade domen. Mannens advokat, Leif Silbersky, ville se honom friad. Medan åklagaren, Cecilia Aronsson, yrkade på att skärpa fängelsestraffet till 14 år.

I dag, den 11 april, kom hovrättens besked. Mannen döms för mord, rån och försök till rån till fängelse i elva år och sex månader skriver Nya Wermlands-Tidning.

Tidningen citerar domen där det står att det kraftiga våldet talar för att mannen hade för avsikt att döda kvinnan. Men hovrätten konstaterar att mannen inte planerat mordet utan att han handlade impulsstyrt.

Skadeståndet till kvinnans föräldrar höjs något. De får efter hovrättens dom 75 550 respektive 88 335 kronor var tidigare var det 60 000 kronor.

Mer läsning

Annons