Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdals nya paparazzis

/
  • Mattias Svensson har varit kursledare under de sex tillfällena man har träffast. Här hjälper han Gullan Bergström med den nya datatekniken. Foto: Håkan Degselius
  • Mattias Svensson har varit kursledare under de sex tillfällena man har träffast. Här hjälper han Gullan Bergström med den nya datatekniken.
Foto: Håkan Degselius

Efter sex fullmatade kurskvällar med foto och datakunskaper är SPF:arna i Ytterhogdal i princip fullärda.

– Vi är som några paparazzis, skrattar man vid fikabordet.

Annons

Under november och december har pensionärerna samlats en dag i veckan för att lära sig mera om digital fotografering och hur man kan använda datorerna för att fullända bildskapandet. Och det har varit en givande kurs ur många synvinklar.

– Alla har olika kunskapsnivåer och utifrån det har vi skapat kursen, säger kursledaren Mattias Svensson som fått gå igenom lite enklare bildhanteringsprogram och hur man på ett enkelt sätt för över bilder från mobiltelefonen till datorn.

För den yngre generationen som är uppvuxna med den digitala tekniken så är sådana här saker en helt världslig sak som Karlsson på taket brukar säga. Men har man inte fått med det från modersmjölken så är det lite svårare.

– Datorn gör inga kompromisser. Ofta har man fastnat vid en småsak och så är man fast, menar Alvar Grindborg som dragit igång den uppskattade kursen för sina medlemmar i SPF.

Varje träff inleds vid fikabordet där man småpratar och diskuterar.

– Den sociala biten är ju minst lika viktig och vi är ju oss av varandra när vi träffas och vissa kan en sak och någon kan något annat, fortsätter Alvar Grindborg som redan efter jul hoppas kunna dra igång ytterligare en kurs inom samma område.

– Det är så pass många som är intresserade, lovar han.

Så nu är det bara att hålla ögonen öppna nu när Ytterhogdals nya paparazzis är i princip färdigutbildade!

Mer läsning

Annons